Rapport afviser "røde lejesvende" i DR

NYHED: Røde lejesvende var ikke skyld i regeringskritisk valgkamp på DR. Det var derimod mediernes krav om konflikt, skriver RUC-forskere.
DR var ikke specielt politisk farvet i valgdækningen, konkluderer rapport.
DR var ikke specielt politisk farvet i valgdækningen, konkluderer rapport.Foto: Rasmus Flindt/Altinget.dk
Martin Kaae
Efter valget i november 2007 rettede TV 2- og Jyllands Posten-kommentatoren Ralf Pittelkow en hård kritik mod Danmarks Radios dækning. Indslagene fra DR havde "voldsom slagside til fordel for oppositionen", lød Pittelkows vurdering.

Det satte gang i debatten blandt en gruppe på Roskilde Universitetscenter, der valgte at kaste sig over "DRs valg," da de skulle skrive den sidste opgave, før de kunne kalde sig master i professionel kommunikation.

Ann-Christina Salquist, Jonathan Ussing Magyar, Lasse Roldkjær, Michael Cubbin, Peter Nedergaard og Ulla Høeberg Hansen fandt dog hurtigt ud af, at det var nogle andre ting, der var spændende, end diskussionen om, hvorvidt DR's dækning var farvet til den ene eller den anden side.

"Vi kiggede i stedet på, hvad det egentlig er, der trigger i nyhedsproduktionen og bliver til historier. Vi så en stor forskel fra 2001 til 2007. I 2001 blev det politiske system, altså politikerne generelt, over en kam kritiseret for det ene eller det andet emne, som også blev dækket med eksperter og borgere. I 2007 var der mere negativ journalistik, der ledte frem til én ansvarlig - der så skulle diskutere det med nogen. Så var det næsten ligegyldigt, hvad de diskuterede," siger Michael Cubbin.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024