En spirende skepsis

BAGGRUND: EF-domstolens angreb på den danske udlændingepolitik gør grunden under den borgerlige EU-begejstring usikker.
EF-domstolens indblanding i den danske udlændingepolitik kan få alvorlige konsekvenser for vælgernes opbakning til såvel EU som den borgerlige regering.
EF-domstolens indblanding i den danske udlændingepolitik kan få alvorlige konsekvenser for vælgernes opbakning til såvel EU som den borgerlige regering.Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk
Niels Th. Dahl

Hvis det er sådan, at hverken embedsmændene eller det politiske system har gennemskuet, at vi har sagt ja til ikke længere at styre vores egen udlændingepolitik, så tror jeg, det for mange borgerlige får bægeret til at flyde over.

Jarl Cordua
Politisk kommentator og blogger

Der ventede den nytiltrådte forbrugerminister Henriette Kjær (K) lidt af en overraskelse, da hun satte sig ved sit skrivebord på den første arbejdsdag i det nye ministerium for fire år siden i august 2004.

Efterhånden som hun nåede gennem papirbunkerne, der ventede på hende, stod det mere og mere klart for den nyudnævnte minister, at det politiske spillerum for en ambitiøs dansk forbrugerminister var stærkt begrænset.

Mange års tættere og tættere samarbejde i EU havde nemlig hen ad vejen harmoniseret stort set alle regler for, hvilke tilsætningsstoffer der må kommes i maden, hvordan den skulle mærkes, markedsføres og sælges, og i hvor høj grad danske myndigheder kan kontrollere den. Der var ikke mange ting tilbage, den danske minister kunne ændre på.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024