Buksti og Adelskov kan vente sig kamp til stregen

Der venter en intens valgkamp i Vestsjællands Amt om de tre mandater, som Socialdemokraterne forventes at få. Kendte Christiansborg-navne som Buksti, Adelskov og Brinck kan vente sig hård kamp fra den fremadstormende John Dyrby, som har sat sig på amtets største kreds.
Kristian Lund PedersenGitte Madsen
Fakta
Vestsjællands Amt består af seks kredse. Her kan man se, hvem der er opstillet i de forskellige kredse. I parenteserne kan man se, hvor mange stemmer der tilfaldt Socialdemokraterne i hver af de respektive kredse ved valget i 2001:

Slagelse (11.153): John Dyrby

Holbæk (10.681): Thomas Adelskov

Ringsted (10.360): Jacob Buksti

Nykøbing Sjælland (8.780): Alice A. Sarp

Kalundborg (7.694): Sandy Brinck

Sorø (7.095): Svend Erik Larsen

Socialdemokratiske stemmer ialt 55.763 (gav tre mandater).


Kilde: Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Kampen om folketingstaburetterne bliver intens for Socialdemokraterne i Vestsjællands Amt, hvor meningsmålingerne viser, der bliver tre mandater for de socialdemokratiske folketingskandidater at kæmpe om.

Idag er det Jacob Buksti, Sandy Brinck og Thomas Adelskov, der repræsenterer Socialdemokraterne i Folketinget. De kan dog se frem til skarp konkurrence fra den nye kandidat John Dyrby, der med en opstilling i Vestsjællands største socialdemokratiske kreds kan få de etablerede navnes genvalg til at vakle.

Altinget.dk har talt med de lokale partiorganisationer og medierne i Vestsjællands Amt for at tegne et billede af kandidaternes chancer.

Outsideren på hårdt arbejde
Traditionelt har de tre store kredse givet valg (dvs. Slagelse, Ringsted og Holbæk). Sidste valg viste dog, at en stor kreds ikke er nok. Sandy Brinck fra Kalundborg-kredsen fik nemlig et flot valg på bekostning af tidligere MF'er Søren Hansen, der ellers var opstillet i den store Slagelse-kreds.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024