De er her stadig

BAGGRUND: Der er stadig mange fra Per Stig Møller-fløjen i den konservative top - men kun to Engell-støtter tilbage i folketingsgruppen.
Niels Th. Dahl
Foto:

Per Stig Møller-fløjen

Bendt Bendtsen - den nuværende leder og formand for De Konservative var en af de mindst fremtrædende i halvfemsernes fløjopgør. Han støttede dog både Per Stig Møller som leder i 1997 og året efter Møller-fløjens kandidat Pia Christmas-Møller. Hans runde profil var en afgørende årsag til, at han var spiselig for Engell-fløjen, da han blev ny leder i 1999, og han har i modsætning til sine to forgængere vist sig at være i stand til at tale og samarbejde med alle - også Engell-fløjen - i den konservative gruppe og dermed bidrage til ro i rækkerne.

Ved valget i 2001 fik Bendt Bendtsen en lille fremgang for De Konservative hjem - partiets stemmeandel steg fra 8,9 procent i 1998 til 9,1 procent i 2001. Bendt Bendtsen blev erhvervs- og økonomiminister ved regeringsskiftet.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024