Fogh støtter krigssejlerne

NYHED: De danske søfolk, der strandede i fremmede havne, da Anden Verdenskrig brød ud, har aldrig fået den nødvendige respekt, mener tv-tilrettelægger. Statsministeriet har betalt for et tv-program, så historien kan skrives om. Premiere mandag aften.
Kaare Sørensen

Det er i høj grad takket være støtten fra Statsministeriet, at vi nu endelig kan fortælle den sande historie om de første danske modstandsfolk.

Anette Frydenberg
Tv-tilrettelægger
Edmund B. Petersen er af dem.

Efter års sejlads for de allierede strandede han i Leningrad efter den tyske invasion af Sovjetunionen - og blev senere sendt til forskellige fangelejre i Sibirien.

Var han nazist, som flere af de allierede troede på grund af Danmarks samarbejdspolitik? Eller var han en dansk sømand, der havde taget sit ansvar på sig og gået i kamp mod nazister?

Historien om de flere tusinde danske søfolk, der gik i kamp for de allierede og mod nazityskland har længe været et glemt kapitel i dansk historie. Men nu får de oprejsning i form af tre dokumentarfilm, hvoraf den første sendes mandag på DR2.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024