Højskole bliver politisk kraftcenter

33-årige Troels Mylenberg var politisk redaktør på DAGEN og Ekstra Bladet. Nu vil han som forstander for den traditionsrige Vallekilde Højskole skabe et politisk kraftcenter i Vestsjælland.
Rasmus Nielsen

Eleverne skal lære at tolke politikerne. At hvad de siger er ikke altid, hvad de mener. At udtalelser er en del af et politisk spil. Eleverne skal lære at oversætte politik

Troels Mylenberg
Forstander for Vallekilde Højskole
Christiansborg har igen lagt navn til et overraskende karriereskift. Denne gang er det en politisk redaktør, der forlader huset for at prøve kræfter med højskolebevægelsen som forstander for Vallekilde Højskole i Hørve i Vestsjælland.

33-årige Troels Mylenberg har dog i høj grad taget sin politiske interesse med sig. Han vil nemlig forsøge at puste nyt liv i den generelt hensygnende højskolebevægelse ved at omdanne Vallekilde fra 1865 til et politisk kraftcenter.

På Vallekilde skal eleverne fremover lære om professionel politisk kommunikation og om kunsten at diskutere. Den pædagogiske omlægning skal forberede kort- og langtidseleverne til de tre journalistuddannelser eller en politisk karriere. Midlet er bl.a. at genfinde forsamlingshuset.

Kan du give et eksempel på, hvad du f.eks. selv som politisk lærer vil give fra dig?

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024