Kurdisk tak til Fogh

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) fik i dag besøg af en gruppe herboende irakere med repræsentanter for to kurdiske partier i spidsen. De kom for at udtrykke deres taknemmelighed overfor Statsministeren i forbindelse med Danmarks deltagelse i Irak-krigen.

Vi betragter alle minoriteter i Irak som ligeværdige. Derfor skal kurderne have lov til at komme hér med deres tak.

Anders Fogh Rasmussen
Statsminister (V)
Farhad Feylee fra partiet Kurdistans Patriotiske Union og Delavar Ajgeiy fra Kurdistans Demokratiske Parti kom sammen med deres familier for at takke statsministeren for Danmarks indsats for at befri det irakiske folk fra Saddam Husseins regime.

”Det havde selvfølgelig været bedre, hvis krigen kunne have været undgået”, siger Delavar Ajgeiy. ”Men der var ingen anden udvej. Og vi takker Danmark for deltagelsen i Koalitionen. Vi kender Danmarks ry i forbindelse med humanitær bistand, og nu håber vi på den nødvendige hjælp til genopbygningen af Irak. Danmark kan via EU beskytte vores folk.”

Farhad Feylee stemmer i: ”Vi ved, at Danmark kan fremme menneskerettigheder og demokrati i Irak.”

”Det gør ikke glæden mindre, at det er repræsentanter for kurdiske partier, der udtrykker deres tak”, siger statsminister Anders Fogh Rasmussen. "Vi betragter alle minoriteter i Irak som ligeværdige. Derfor skal kurderne have lov til at komme hér med deres tak.”

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024