Landbrug afgør selv EU-reform

SFs fødevareordfører kritiserer, at landmændene har alt for meget at skulle have sagt i forbindelse med udmøntningen af landbrugsreformen. Dét afviser fødevareministeren. Hun mener, at det er naturligt, at det berørte erhverv bliver hørt.
Claus Iversen

Det er naturligt, at landbrugets organisationer, som repræsenterer landmændene, har forsøgt at nå frem til en anbefaling af en model, som nyder opbakning blandt medlemmerne.

Mariann Fischer Boel (V)
Fødevareminister
Når reformen af EUs landbrugsstøtte skal føres ud i livet, er det i høj grad op til de respektive medlemslande, hvordan det helt konkret skal foregå.

Og SFs fødevareordfører Jørn Jespersen er vred over, at landbruget og fødevareministeren fuldstændig styrer showet uden at inddrage Folketinget. Han mener, at landbruget selv får alt for stor magt i udmøntningen af de konkrete reformforslag.

Fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) skriver i et svar til SFs fødevareordfører, at hun finder det helt naturligt, at landbruget selv deltager i processen:

"Det er naturligt, at landbrugets organisationer, som repræsenterer landmændene, har forsøgt at nå frem til en anbefaling af en model, som nyder opbakning blandt medlemmerne, således som det kom til udtryk på Dansk Landbrugs delegeretmøde i Herning den 19. november 2003".

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024