Pænt comeback til Khader

OPSTILLING: Naser Khader er stensikker på at få en konservativ opstillingskreds, men det er ikke sikkert, det bliver i hovedstaden.
Naser Khader: Fik vundet en pæn del af sine nye konservative partifæller for sig ved sin tale på partiets landsråd søndag.
Naser Khader: Fik vundet en pæn del af sine nye konservative partifæller for sig ved sin tale på partiets landsråd søndag.Foto: Ole Toft/Altinget.dk
Erik Holstein

Hvorfor er det kvinder, der skal dækkes til, fordi de "frister" mændene? Så må man hellere give mændene bind for øjnene.

Naser Khader
Konservativ integrationsordfører, på partiets landsråd

BELLA CENTER: Det er stærkt forhastet at skrive den politiske nekrolog over Naser Khader. Det blev klart demonstreret på Konservatives landsråd søndag, hvor Khader for første gang mødte partiets bagland.

En tydelig anspændt Khader satsede ved offensivt at forsvare sine synspunkter i den ømtålelige burka-sag. Det slap han overraskende godt fra, ikke mindst fordi han formåede at bruge humoren som sit våben:

En nedringet burka
"Hvorfor er det kvinder, der skal dækkes til, fordi de "frister" mændene? Så må man hellere give mændene bind for øjnene," sagde Khader, der tog yderligere kegler blandt sine nye konservative fæller, da han beskrev den muslimske niqab som "en nedringet burka".

En mislykket tale på landsrådet kunne reelt have slukket Naser Khaders stjerne, men det modsatte skete: Han fik et af landsrådets største bifald med stående ovationer fra langt de fleste - omend ikke alle - landsrådsdeltagere.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024