Politikere på skolebænken - igen

Det tiende portræt i artikelserien "Folkene på Borgen" tegnes i Folketingets Sprogskole og Sprogtjenesten. Her retter Birgitte Wern op på folketingsmedlemmernes engelske og franske. Og hun har styr på, hvad forskellige ministertitler og udvalg hedder på fremmedsprogene.

Politikerne er ikke flove over at gå til undervisning. De mærker straks nytten af det. Det er et tilbud til dem, der behøver det, og folk er meget motiverede. De mærker hurtigt mere selvtillid i forhold til sproget.

Birgitte Wern
Sprogkonsulent i Folketingets Sprogskole og Sprogtjeneste
Fakta
Birgitte Wern er 51 år. Hun er cand. mag. i engelsk og fransk fra Københavns Universitet. Hun har været i forskellige sprogrelaterede jobs, indtil hun fik arbejdet med Folketingets Sprogskole, da den blev oprettet i ’87. Hun tager ofte kurser for at være up-to-date med sprogene. Sideløbende har hun forskellige tillidsposter, bl.a. som formand for bestyrelsen for Lyngby-Taarbæk aftenskole.

Hun elsker at rejse, både i Frankrig, England og andre lande. Hun holder også meget af opera, ballet og teater samt klassisk og andet musik, bl.a. franske chansons, ligesom hun frekventerer maleriudstillinger. Desuden spiller hun tennis, cykler og løber på løbehjul, ski og skøjter. Hun læser mange romaner, oftest på engelsk og fransk.


Kilde: Altinget.dk
Vi ved alle, hvor pinligt det kan være. En dansk politikers tale transmitteres på globalt tv. Han holder talen på engelsk, men man græmmer sig. Det er ikke den bedste udtale, han har, og man kan ligefrem finde deciderede sproglige fejl.

Det retter Birgitte Wern op på. Hun er sprogkonsulent i Folketingets Sprogtjeneste og i Sprogskolen. Her underviser hun politikerne i fransk og engelsk. Og hun har svarene på, hvad danske ministertitler og udvalg hedder på fremmedsprog.

Folketingets Sprogskole og Sprogtjenesten ligger samme sted under Vandrehallen. Begge består af de samme to personer: Birgitte Wern og sekretæren Vibeke Harrit.

Altinget.dk tager plads ved elevbordet i den minimale skolestue. I stedet for at stå ved tavlen, sætter Birgitte Wern sig ved den anden ende af bordet. Vi fra Altinget.dk tænker pludseligt på, om vi læst nok på lektien. Men Birgitte Wern er ikke indbegrebet af den stramme folkeskolelærerinde med knold i nakken. Hun byder venligt på en kop te, og vi fra Altinget.dk slapper lidt bedre af:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024