Politisk uenighed om fødevaresikkerhed

Claus Iversen
Fødevaredirektoratet får tilført ekstra otte mio. kr. ifølge regeringens finanslovsforslag for 2004. Det mener fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) er nok for at opretholde et højt niveau for fødevaresikkerhed og veterinær sikkerhed.

Modsat Enhedslistens fødevareordfører, Keld Albrechtsen, er hun af den overbevisning, at Fødevaredirektoratets budget skal lægges efter den daglige drift og ikke efter risikoen for eventuelle krisesituationer. Det skriver Ugebrevet FødevareTinget leveret af Altinget.dk.

Fødevareregionerne, der i de enkelte landsdele forestår fødevarekontrollen, skal derfor blot have penge til at klare de daglige opgaver - ikke udrustes til akutte kriser.

Det oplyser hun i svar på fire spørgsmål stillet af netop Keld Albrechtsen, der mener, at f.eks. udbruddet af fjerkræsygdommen Newcastle Disease sidste sommer er bevis på, at der ganske enkelt ikke er ressourcer nok til at håndtere krisesituationer, uden at det går ud over den almindelige fødevarekontrol og dermed fødevaresikkerheden.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024