S-folketingsmedlem går: Skuffet over aldersdiskrimination

DISKRIMINATION: Folketingsmedlem Lene Hansen (S) genopstiller ikke ved næste valg. De ældre kræfter i gruppen bliver overset, mener hun.
Lene Hansen (S) genopstiller ikke ved næste folketingsvalg. Hun er blevet overset på grund af sin alder, mens hun har siddet i Folketinget, mener hun.
Lene Hansen (S) genopstiller ikke ved næste folketingsvalg. Hun er blevet overset på grund af sin alder, mens hun har siddet i Folketinget, mener hun.Foto: www.ft.dk
Niels Th. Dahl

Det må jo betyde, at man synes, vi i den ældre gruppe ikke skal bruges så meget.

Lene Hansen
MF (S)

Der er let at komme til tops i den socialdemokratiske folketingsgruppe, hvis man er ung, men svært, hvis man tilhører den mere modne generation.

Det mener det 63-årige socialdemokratiske folketingsmedlem Lene Hansen, der af samme grund nu opgiver sin landspolitiske karriere og meddeler, at hun under ingen omstændigheder genopstiller ved næste folketingsvalg:

"Det har overrasket mig, hvor meget vægt man har lagt på alder, og hvor lidt vægt man har lagt på erfaring. Jeg kom til Folketinget med en fortid som borgmester og erfaring fra lokalpolitik siden 1994. Det er en ret god vidensbank at stille op med, synes jeg, men det er der helt blevet set bort fra," siger Lene Hansen i dag til Altinget.dk.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024