Skærper krav til høreapparat-tilskud

Sundhedsministeren erkender, at der finder misbrug sted ved salg af høreapparater med statstilskud. Han skærper derfor reglerne.
Claus Iversen

Jeg kan oplyse, at Sundhedsstyrelsen og DELTA Teknisk-Audiologisk Laboratorium på grundlag af de hidtidige erfaringer med godkendelsesordningen vil skærpe kravene til de godkendte private leverandører.

Lars Løkke Rasmussen (V)
Sundhedsminister
Brillekæden Synoptik bliver anklaget for at tilbyde høreapparater til mennesker, hvis hørelse er helt i orden. Og det koster samfundet dyrt, da der følger massive offentlige tilskud med hvert høreapparat.

"Spild af offentlige skattekroner", har det lydt fra bl.a. formanden for Folketingets Sundhedsudvalg, Birthe Skaarup (DF).

En bekendtgørelse fra sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fra januar i år gjorde det billigere for virksomheder at få godkendelse til at udlevere høreapparater med offentligt tilskud, og Synoptik har i nu ca. et halvt år haft stor succes med at udlevere høreapparater.

Lars Løkke Rasmussen er tilsyneladende godt klar over, at der finder et misbrug sted:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024