Søndagsavisen dropper Sonar

Samarbejdet mellem analyseinstituttet Sonar og Søndagsavisen står foran en afslutning. Dermed skal Sonar ud at finde en ny aftager af politiske undersøgelser, mens valgtrommerne for alvor begyndt at buldre.
Kristian Lund Pedersen

Det er vigtigt at samle op på alle meningsmålinger og få et gennemsnitligt samlet resultat, og derfor kan man også sige, at jo flere politiske analysebureauer, der er, desto mere præcist bliver det.

Søren Risbjerg Thomsen
Valgforsker, professor ved Aarhus Universitet
Fakta
Altingets kvalitetsvejede snit af meningsmålinger er udarbejdet på grundlag af en formel af professor Søren Risbjerg Thomsen, Aarhus Universitet. Det rammer erfaringsmæssigt lige så tæt på valgresultatet som den bedste af de enkeltstående målinger.

I Altingets analyser indgår målinger fra Gallup, Megafon, Catinét, Greens, Rambøll, Vilstrup og Sonar.


Kilde: Altinget.dk
Mens valgspekulationerne kører i højeste gear på Christiansborg, og analyseinstitutterne jævnligt kaster nyt brænde på valgbålet, må Sonar kigge sig om efter en ny samarbejdspartner.

Søndagsavisen har som led i en ny redaktionel strategi i 2005 valgt helt at droppe de politiske meningsmålinger, og dermed står Sonar uden et medie til at bringe sine målinger i.

Sonar har på nuværende tidspunkt ikke indgået aftale med andre aftagere af politiske undersøgelser.

Finder Sonar ikke en ny samarbejdspartner, bliver der fremover et analysebureau mindre til at indgå i Altingets analyser af det vejede gennemsnit af de danske meningsmålinger.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024