Stop omskæring af drengebørn i Danmark

Skal omskæring af drenge forbydes på linje med omskæring af piger? Ja, siger formanden for Børnerådet, Klaus Wilmann. Formanden for Folketingets Sundhedsudvalg er også imod omskæring.
Claus Iversen

Drenges ret til selv at bestemme over kroppen må stå over retten til at udøve religiøse ritualer. Derfor ser jeg gerne et forbud mod at udføre omskæring, før drengene selv kan være med til at tage beslutningen, f.eks. som 15-årige.

Klaus Wilmann
Formand for Børnerådet
Er der forskel på omskæring af drenge og piger? Hvis man snakker om den rent religiøse-rituelle omskæring af piger, hvor man 'blot' fjerner forhuden også kaldet sunna, og så omskæring af drenge, er der ingen forskel.

I begge tilfælde er der tale om, at små børns kroppe bliver påført en ændring af religiøse årsager, hvor barnet selv ikke bliver spurgt.

Derfor mener formanden for Børnerådet, Klaus Wilmann, at den aktuelle juridiske tilstand, hvor kun omskæring af piger er strafbart, er inkonsekvent:

"Jeg mener, at det er forkert at skade børns krop ud fra religiøse grunde. Drenges ret til selv at bestemme over kroppen må stå over retten til at udøve religiøse ritualer. Derfor ser jeg gerne et forbud mod at udføre omskæring, før drengene selv kan være med til at tage beslutningen, f.eks. som 15-årige".

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024