Civilt overblik: Mens nogle har fået corona-millioner, snublede Christiania over sine egne støtteben

Der står gysser på agendaen, og de er corona-relaterede. Vi skal se på 2020 i to store filantropiske pengetanke, på corona-støtte til sociale organisationer og på en støtte, der blev sløjfet, lige inden den kom til udbetaling.

Indtil onsdag i sidste uge stod Christiania til en håndsrækning på 2,5 millioner kroner. 
Indtil onsdag i sidste uge stod Christiania til en håndsrækning på 2,5 millioner kroner. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

Penge er ikke alt, siger man. Alligevel fylder de godt op i denne uges civile overblik.

Vi skal se på, hvilke sociale organisationer der har fået mest i corona-støtte. Vi skal til Christiania, som indtil torsdag i sidste uge stod til at modtage corona-hjælp fra staten. Og vi skal kaste et finansielt blik på 2020 for to af de helt store filantropiske spillere, Realdania og Nordea-fonden. Velkommen til.

Og vi starter med en pandemisk-økonomisk top ti. Med 31,8 millioner kroner er Danske Handicaporganisationer den civilsamfundsorganisation på socialområdet, der har fået flest puljemillioner fra staten under corona-krisen. Det viser en gennemgang af Folketingets og Socialministeriets bevillinger, foretaget af Altinget.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024