Danske politikere mistænker overimplementering af EU-direktiv om hvidvask. Men hvordan står det egentlig til hinsidan?

Svenske foreninger mødes af omfattende krav til dokumentation og papirarbejde, uforholdsmæssigt høje priser for ydelser og i flere tilfælde afvisninger. En klar fornemmelse af, at foreninger er uønskede som bankkunder og behandles derefter, går igen i en undersøgelse foretaget af Altinget Sverige og Danmark.

Ovenpå en solrig sommer vil mange danskere måske huske Sverige for idyllen og den maleriske natur. Men kigger man på, hvordan svenske banker håndterer foreninger - baseret på samme EU-lovgivning som de danske banker - ser der ud til at være lige så store sprækker i idyllen som i Danmark. 
Ovenpå en solrig sommer vil mange danskere måske huske Sverige for idyllen og den maleriske natur. Men kigger man på, hvordan svenske banker håndterer foreninger - baseret på samme EU-lovgivning som de danske banker - ser der ud til at være lige så store sprækker i idyllen som i Danmark. Foto: Colourbox
Gitte Skotby-Young BallenstedtAnders Gustafsson

Er Danmark gået længere end andre, sammenlignelige lande i at implementere EU-regler, der rammer foreningslivet?

Det spørgsmål satte Venstre sig for at ville svare på i et meget lidt omtalt foreningsudspil lanceret op til EU-valget.

Altinget har taget en lille del af opgaven på sig, og er gået på en uvidenskabelig opdagelse i, hvorledes nabolandet Sverige stiller sig i forhold til at balancere mellem to yderpoler:

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Civilsamfund

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024