Her er danskerne, der skal tage sig af foreningernes største hovedpine i EU

Fire ud af de 15 danske medlemmer af EU-parlamentet skal sidde i det udvalg, der behandler hvidvask- og antiterror-lovgivning. Den lovgivning er central for danske bankers håndtering af foreninger. Hør hvad de nye medlemmer vil gøre, for at lette byrden for foreninger.

To ud af de fire deltagere i debatten på scenen dagen efter EU-parlamentsvalget - nemlig Morten Løkkegaard og Kira Marie Peter-Hansen (fra venstre) sidder nu i ECON - udvalget, som behandler EU-lovgivning mod hvidvask- og terrorfinansiering.
To ud af de fire deltagere i debatten på scenen dagen efter EU-parlamentsvalget - nemlig Morten Løkkegaard og Kira Marie Peter-Hansen (fra venstre) sidder nu i ECON - udvalget, som behandler EU-lovgivning mod hvidvask- og terrorfinansiering.Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Gitte Skotby-Young BallenstedtThomas Lauritzen

Bankbøvl er en bred og lidt folkelig betegnelse for en af danske foreningers største smertensbørn.

Mere specifikt dækker ordet over omfattende dokumentationskrav samt heraf følgende høje gebyrer (på grund af den store arbejdsbyrde for bankerne) for at etablere og have en bankkonto. En byrde, der I adskillige sammenhænge har vist sig så tung at bære for især små, frivillige foreninger, at den betragtes som en lodret trussel mod det danske foreningsliv.  

{{toplink}}
Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Civilsamfund

Læs også

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024