Udvalget
svarer
Kaare Dybvad Bek

Vil ministeren kommentere Søstre mod vold og kontrol om forebyggelse og bekæmpelse af negativ social kontrol?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Socialudvalget, Spørgsmål 638

Vil ministeren kommentere henvendelse af 3/9-24 fra Søstre mod vold og kontrol om forebyggelse og bekæmpelse af negativ social kontrol, jf. SOU alm. del - bilag 295?

Svar fra tirsdag den 1. oktober 2024

Det er lagt til grund for besvarelsen, at der spørges til Søstre mod vold og kontrols indsats for kvinder og piger udsat for negativ social kontrol.

Jeg vil gerne indledningsvist starte med at understrege, at negativ social kontrol på ingen måde hører hjemme i det danske samfund. I Danmark tror vi på, at alle mennesker er lige meget værd – uanset køn. Her skal alle borgere kunne leve et frit liv i tryghed og sikkerhed – og piger og kvinder med indvandrerbaggrund skal kunne nyde samme rettigheder og frihed som danske kvinder og mænd.

Civilsamfundet spiller helt generelt en vigtig rolle, når det kommer til at støtte særligt udsatte og sårbare mennesker i vores samfund. Det gælder bl.a. for kvinder, der er underlagt negativ social kontrol, eller minoritetsetniske LGBT+ unge, som har brug for tryghed eller rådgivning.

Jeg sætter i den forbindelse stor pris på den indsats, som bl.a. Søstre mod vold og kontrol yder, og jeg mødes derfor jævnligt med foreningen og andre aktører fra civilsamfundet, for at høre mere om deres indsatser og de problemstillinger, som de støder på.









Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024