Ekspertudvalg skulle være nedsat for knap to år siden. Men nu sker det snart, lover minister

Travlhed med andre opgaver har gjort, at forsvarsminister Troels Lund Poulsen og hans forgængere på posten ikke har haft tid til at nedsætte det ekspertudvalg vedrørende et veldrevet forsvar, som oprindeligt skulle have set dagens lys for knap to år siden. Men nu ser der ud til at ske noget. 

Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Med knap to års forsinkelse kan det ekspertudvalg, der skal rådgive Forsvarets top til at lede Forsvaret bedre, meget vel være lige på trapperne. Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) har i hvert fald fundet tid i kalenderen og er begyndt at hverve medlemmer til udvalget.

"Processen med at nedsætte ekspertudvalget er i fuld gang, og der er dialog med de potentielle medlemmer. Som drøftet med forsvarsforligskredsen i dag (torsdag, red.) benyttes denne lejlighed til endeligt at opdatere kommissoriet, før arbejdet så kan gå i gang. Ekspertudvalget forventes dermed nedsat snarest," oplyser Forsvarsministeriet torsdag aften til Altinget.

Ministeren har ellers tidligere undskyldt sig med, at travlhed med andre opgaver gjorde, at der ikke var tid til at nedsætte udvalget. En aktindsigt, som Altinget fik i juli i år, viste da også, at der ikke havde været nogen journaliseret kontakt med potentielle kandidater op til dette tidspunkt. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024