Regler, bureaukrati og produktivitet: Her er von der Leyens opgaveliste til mulig kommissær fra Letland

Han skal fjerne modstridende EU-regler og kæmpe mod bureaukratiet, og så skal han indarbejde FN's bæredygtige udviklingsmål. Letlands bud på en ny kommissær ser ud til at få ansvaret for økonomi, produktivitet, implementering og simplificering. Få et overblik over hans kommende opgaver her.

Det bliver formentlig letten Valdis Dombrovskis, der bliver kommissær for økonomi, produktivitet, implementering og simplificering.
Det bliver formentlig letten Valdis Dombrovskis, der bliver kommissær for økonomi, produktivitet, implementering og simplificering.Foto: Andy Wong/AP/Ritzau Scanpix
Jonas Wiinblad Overgaard

Fra Letland ser det ud til, at Valdis Dombrovskis skal arbejde med økonomi og produktivitet i den nye EU-Kommission. 

Hvis han bliver godkendt som ny EU-kommissær, får han også ansvaret for arbejdet med det, EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen kalder for "implementering og simplificering". 

Det står klar, efter at von der Leyen præsenterede sit bud på et nyt hold af kommissærer samt deres ansvarsområder på et pressemøde tirsdag. 

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Erhverv









Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024