Denne uge i EU (2)

DET SKER: I Dublin overtager Irland officielt formandskabet for Rådet for den Europæiske Union, og i Danmark afholdes debatmøde om visionen for Europa i de kommende ti år.
Foto: Colourbox

I EU
Tirsdag 8. januar vil EU-kommissær for beskæftigelse og sociale anliggender, László Andor, fremlægge en rapport, som vurderer udviklingen i året 2012, hvad angår netop beskæftigelse i medlemslandene. Formålet med analysen er blandt andet at se, hvilken virkning EU's initiativer på området har haft. EU-Kommissionen vedtog i 2012 to beskæftigelsespakker i henholdsvis april og december.

Torsdag 10. januar afholdes i Dublin et arrangement, hvor Irland officielt overtagter EU-formandskabet fra Cypern. 

Samme torsdag, også i Dublin, udnævnes år 2013 til at være Borgernes Europaår. EU vælger hvert år et indsatsområde med det formål at oplyse EU's borgere og henlede nationale regeringers opmærksomhed på det pågældende emne. At dette års tema er blevet netop Borgerne Europaår, er ikke helt tilfældigt - 2013 er nemlig tyveåret for indførelsen af Unionsborgerskabet. Formålet er derfor at sætte fokus på de rettigheder, Unionsborgerskabet giver os som europæere.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024