Denne uge i EU (6)

DET SKER: Denne uge er travl i EU. Europa-Parlamentet samles til plenar i Strasbourg, og alle landenes stats- og regeringschefer mødes til Det Europæiske Råd i Bruxelles. Læs mere om ugens begivenheder her.
Foto: Colourbox

I EU
Mandag 4. februar til torsdag 7. februar samles alle medlemmer af Europa-Parlamentet til plenarforsamling i Strasbourg, som blandt andet byder på fint besøg af både Frankrigs præsident, Francois Hollande, og Tunesiens præsident, Moncef Marzouki.

Mandag aften står den på tre vidt forskellige debatter. Først om landbrug i fjernområder, herefter forebyggelse af al vold mod kvinder og piger og til sidst er det bedre adgang til finansiering af små og mellemstore virksomheder (SMV'er), der er på programmet.

Tirsdag morgen er det den økonomiske politik, der er hovedfokus, når Parlamentet skal drøfte den årlige vækstundersøgelse for 2013 på baggrund af Det Europæiske Semester.  
Det Europæiske Semester er i korte træk en ny ramme for det økonomiske samarbejde i EU, der blev indført i 2011. Som led i stabilitets- og vækstpagten skal eurolandene indsende stabilitetsprogrammer til Europa-Kommissionen, og landene uden for eurosamarbejdet skal indsende konvergensprogrammer.
EU bruger dem til at sikre sig, at landene fører en ansvarlig økonomisk politik. Det Europæiske Semester har altså til formål at styrke drøftelserne af EU-landenes økonomiske politik, inden landene beslutter og implementerer politikken nationalt.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024