Missilet er rettet mod Bruxelles

SPIDSKANDIDAT: Meget kan man beskylde spidskandidat Jens Rohde (V) for - men ikke at være kedelig. Den farverige og kontroversielle politiker har en udpræget evne til at lægge sig ud med både politiske venner og fjender.
39-årige Jens Rohde er kendt som en ballademager, der ikke er bange for at sige sin mening. Nu skal han prøve kræfter med Europa-Parlamentet.
39-årige Jens Rohde er kendt som en ballademager, der ikke er bange for at sige sin mening. Nu skal han prøve kræfter med Europa-Parlamentet. Foto: ft.dk
Ida Skytte
Mange har gennem tiden beskyldt de danske europaparlamentarikere for at være alt for usynlige herhjemme. Det bliver næppe tilfældet for spidskandidaten for Venstre, Jens Rohde, når han efter valget 7. juni forventeligt får et af Danmarks 13 mandater.

For den 39-årige kontroversielle politiker fra Vejle har altid formået at skabe massiv opmærksomhed omkring sig selv - både som politisk ordfører for Venstre, deltager i tv-showet Showtime og som radiodirektør hos TV2.

Nej til Tyrkiet i EU
Senest har Jens Rohde markeret sig i medierne ved på sin Facebookprofil at erklære Tyrkiet uegnet som EU-medlem på grund af forløbet omkring udnævnelsen af Anders Fogh Rasmussen som ny generalsekretær for NATO. En udtalelse som fik blandt andre Dan Jørgensen, spidskandidat for Socialdemokraterne, til at udtrykke sin bekymring for Rohdes europapolitiske samarbejdsevner. Fra Parlamentets EU-Tyrkiet delegation er det også blevet bemærket - og her håber man ikke, at det er Jens Rohdes normale måde at tale til og om forhandlingspartnere.

Kunne ikke dy sig
Men Rohde er og bliver bramfri. Et karaktertræk som både skaber tilhængere og modstandere. Han siger sin mening - både om regeringen og oppositionen - også, når han egentlig ikke har kasketten på til det. Som da han under valgkampen i 2007 bestred posten som direktør for TV2 Radio, men alligevel ikke kunne dy sig for at blande sig og således optrådte som kilde til en meget omtalt historie om, at politisk ordfører Henrik Sass Larsens (S) skulle have spioneret for Venstre under valgkampen i 2005.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024