Central EU-forskningsaktør: Efter Brexit vil forskningsstøtte stadig gå til de bedste, ikke til bredden

ORKANENS ØJE: Der er en 30 procents sandsynlighed for, at briterne ikke kommer med i EUs næste forskningsprogram, vurderer forskningspolitisk konsulent. Diskussioner, om hvorvidt EU skal støtte britisk konkurrenceevne, kan få forhandlinger til at gå i hårknude.

De bedste forskningsmiljøer tiltrækker flest EU-støttekroner - men med briternes udtræden af EU frygtede blandt andet den danske minister, at det princip ville blive udfordret.<br>
De bedste forskningsmiljøer tiltrækker flest EU-støttekroner - men med briternes udtræden af EU frygtede blandt andet den danske minister, at det princip ville blive udfordret.
Foto: Peter Nicholls/Reuters/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Der er store forandringer på vej i den europæiske forskningsverden.

Der er en efterfølger til EUs nuværende Horizon 2020-forskningsprogram på vej, og der er formentlig også flere penge til forskning i puljen, end der hidtil har været - hvis EUs budgetslagsmål ender, som kommissionen og parlamentet vil have det.

Samtidig forlader Storbritannien EU. Det betyder, at en af de største spillere i den europæiske forskningsverden fra den ene dag til den anden går fra at sidde med ved bordet til at stå uden for døren.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024