Denne uge EU (24)

DET SKER: Europa-Parlamentet mødes til plenarsamling i Frankrig. På det årlige Folkemøde på Bornholm laver Altinget.dk fire tv-udsendelser af EuropaMagasinet.
Foto: Colourbox
I EU
Mandag 11. juni mødes medlemslandenes klima- og miljøministre til Rådsmøde
 
Samme mandag begynder Europa-Parlamentets plenarsamling i Strasbourg, som slutter om torsdagen. På mandagens dagsorden står blandt andet handelsforhandlingerne med Japan, udviklingssamarbejdet med Latinamerika og energipolitisk samarbejde med partnere uden for EU.
 
Tirsdag 12. juni skal Europa-Parlamentet forhandle om FN's traktat om våbenhandel, en ny strategi for Afghanistan og den seneste udvikling i Mellemøsten.

Onsdag 13. juni skal Parlamentet blandt andet stemme om EU's handelsaftale med Colombia og Peru samt økonomisk og budgetpolitisk overvågning af medlemsstater, som er truet af alvorlige vanskeligheder med hensyn til deres finansielle stabilitet i euroområdet. 
 
Torsdag 14. juni skal Parlamentet stemme om situationen i Tibet og fremtiden for europæisk selskabsret. 
 
Tirsdag 12. juni samles EU's landbrugs -og fiskeriministre til møde i Rådet
 
Samme fredag er der også den årlige Global Wind Day i Bruxelles
 
På Christiansborg
Europaudvalget mødes torsdag 14. juni. Udvalget skal blandt andet orienteres om Kommissionens forslag til en afgift på finansielle transaktioner, energibeskatningsdirektivet samt Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets og Rådets afgørelse om alvorlige grænseoverskridende sundhedstrusler.   
 
Mandag 11. juni skal Folketinget forhandle om udenrigsminister Villy Søvndals (SF) redegørelse om Europa-Rådets virksomhed og Danmark deltagelse heri.
 
Samme dag er der en forespørgsel til justitsminister Morten Bødskov (S) om EU og dansk udlændingepolitik, som lyder "Hvad kan regeringen oplyse om EU's indblanding i dansk udlændingepolitik, herunder Europa-Kommissionens konkrete indblanding i de danske udvisningsregler?" Forspørgslen er stillet af udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).

Konferencer og foredrag
Mandag 11. juni holder forsvarsminister Nick Hækkerup (S) oplæg ved  en rundbordskonference om EU’s fremtidige internationale katastrofeberedskab.

Tirsdag 12. juni er der et heldagsarrangement om den europæiske asylpolitik. Det foregår på Flakfortet i København.

Samme tirsdag, hvis man tænder for DK4 kl. 20.00, kan man se Altingets EuropaMagasin, som i den udsendelse stiller skarpt på EU og globalisering. Vært Rasmus Nielsen spørger handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF), om Danmark og Europa kan klare sig i verdenskonkurrencen? 

Fra mandag 11. juni til torsdag 14. juni holder formandskabet et ”look & learn”-arrangement. Idéen er at få praktikere både fra myndigheder, internationale organisationer og civilsamfundet til at udveksle erfaringer om genbosætning af kvoteflygtninge i EU.

Fakta

Har du arrangementer, der skal med i næste uges oversigt, så skriv til ka[email protected]

Læs mere om arrangementerne ved at klikke på den tekst, som er markeret med fed. 

Onsdag 13. juni handler det om vækst og adgang til markedet i en konference arrangeret af det danske EU-formandskab, Kommissionen og Dansk Industri.

Torsdag 14. juni inviterer Politiken i samarbejde med Udenrigsministeriet til debat om Corporate Social Responsibility (CSR) i Politikens Hus. Europaminister Nicolai Wammen (S) samt Cyperns europaminister Andreas Mavroyiannis deltager.

Samme tirsdag, hvis man tænder for DK4 kl. 20.00, kan man se Altingets EuropaMagasin, som i den udsendelse stiller skarpt på EU og globalisering. Vært Rasmus Nielsen spørger handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) om Danmark og Europa kan klare sig i verdenskonkurrencen. 

EuropaMagasinet
Www.bideo.dk

Torsdag er også dagen, hvor Folkemødet på Bornholm begynder – det varer til søndag 17. juni.

EU-arrangementer på Folkemødet
Under Folkemødet kommer der en lang række EU-relaterede arrangementer, og langt de fleste danske politikere fra både Christiansborg og Europa-Parlamentet vil være at finde. Blandt andet afholder Den Danske Europabevægelse arrangementet ’Den varme EU-stol’. Torsdag 14. juni er det transportminister Henrik Dam Kristensen, som får lune baller.

Samme aften vil Radikale Venstre sætte fokus på EU og det danske formandskab på Folkemødets hovedscene. Blandt indslagene vil der være iPod-battle mellem Radikale Venstre og Dansk Folkeparti. Kulturminister Uffe Elbæk er konferencier og binder det hele sammen.

Fredag 15. juni spørger Dansk Energi: Grøn omstilling – hvorfor? med MEP Morten Messerschmidt (DF) og Dan Jørgensen (S). Og Landdistrikternes Fællesråd og Bornholmske Bogerforeningers Samvirke spørger: Skal hele Danmark være Nationalpark med landmændene som naturforvaltere? Denne debat tages blandt andet af Fødevareminister Mette Gjerskov (S).

Senere på dagen er Stine Bosse ordstyrer i en debat om Europas konkurrenceevne i fremtiden, hvor Ellen Trane Nørby (V) og Lykke Friis (V) deltager.

Den 16. juni afholder Danmarks Naturfredningsforening et mini Rio+20 i Allinge med besøg fra EU’s klimakommissær Connie Hedegaard (K).

Torsdag og lørdag optager Altinget.dk EuropaMagasinet. Der optages i alt fire programmer, som handler om ’Ungdommens EU’, ’Borgerinitiativet’, ’Retsforbeholdet’ og ’Formandskabet’.

Se hele programmet for Folkemødet på Bornholm her og mød Altinget.dk i teltet på havnen i Allinge.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024