Det sker i EU: Europæisk folkemøde, prepper-stemning og masser af geopolitik

To uger før valget til Europa-Parlamentet kommer spidskandidater og partiledere til stort europæisk folkemøde i Mariager, mens udenrigs-, forsvars-, landbrugs- og energiministre flokkes til Bruxelles, og EU-Kommissionen forbereder sig på katastrofer og nødsituationer.

Statsminister Mette Frederiksen drager til Nordjylland med sit partis EU-spids, Christel Schaldemose, til europæisk folkemøde i Mariager.
Statsminister Mette Frederiksen drager til Nordjylland med sit partis EU-spids, Christel Schaldemose, til europæisk folkemøde i Mariager.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 27. maj

Krisestemningen i europæisk landbrug sætter endnu engang sit præg på dagsordenen hos EU’s landbrugsministre. Vrede landmænd har meldt deres ankomst i Bruxelles' gader.

Derfor skal ministrene have en snak om, hvordan landbruget bliver i stand til bedre at tackle volatile markeder og vejrsituationer fremover. De skal også diskutere udfordringen med, at fødevareproducenter sælger samme varer til forskellige priser og i forskellig kvalitet i de 27 medlemslande.

Udenrigsministrene er også i byen. Rusland og Mellemøsten står højt på dagsordenen, men også Georgien og Venezuela er på listen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024