Det sker i EU: Hundredvis af millioner europæere strømmer til stemmeurnerne

Hen over fire dage får omkring 373 millioner vælgere i de 27 EU-lande mulighed for at stemme til europaparlamentsvalget. I Belgien og Bulgarien er der også nationale valg. Og torsdag vil manges øjne være rettet mod Frankfurt. Få ugeoverblikket her.

Denne uges valg til Europa-Parlamentet betragtes som et af de vigtigste og mest uforudsigelige nogensinde, fordi det kommer efter en omtumlet og kriseramt periode med pandemi, krig og energikrise i Europa.
Denne uges valg til Europa-Parlamentet betragtes som et af de vigtigste og mest uforudsigelige nogensinde, fordi det kommer efter en omtumlet og kriseramt periode med pandemi, krig og energikrise i Europa.Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann NielsenThomas Lauritzen

Mandag 3. juni

Kandidaterne til europaparlamentsvalget sætter slutspurten ind i jagten på at opnå et sæde i skiftevis Bruxelles og Strasbourg. Derfor er der god mulighed for at støde på kandidater på gadehjørner, til debatter og på sociale medier.

Alt imens er der forholdsvis stille i EU-institutionerne. Europa-Parlamentet er i valgkampsdvale, og ugen byder ikke på nogen ministerrådsmøder.

Til gengæld har kommissærerne et hav af møder i bogen. For eksempel deltager Margrethe Vestager i et arrangement om statsstøtte i det såkaldte State Aid High Level Forum. Samme dag mødes hun med fagforeningen Djøf.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024