Det sker i EU: Penge til Ungarn, grænsekontrol og ministervisit

Folketinget sætter den nye reform af EU’s finanspolitiske spilleregler under lup i denne uge, hvor EU’s budgetkommissær tager til Budapest for at diskutere de mange milliarder i tilbageholdt EU-støtte med landets premierminister, Viktor Orbán.

Den ungarske premierminister, Viktor Orbán, får besøg af EU's budgetkommissær. De to har en del at tale om, eftersom store milliardbeløb i EU-støtte pt. bliver tilbageholdt på grund af ungarernes tvivlsomme omgang med retsstaten gennem de seneste år.
Den ungarske premierminister, Viktor Orbán, får besøg af EU's budgetkommissær. De to har en del at tale om, eftersom store milliardbeløb i EU-støtte pt. bliver tilbageholdt på grund af ungarernes tvivlsomme omgang med retsstaten gennem de seneste år.Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 1. maj

EU holder lukket. Til gengæld er en række af de danske europaparlamentarikere at finde rundt omkring på talerstolene i det ganske, danske land. Flere af dem er at finde på denne liste, som Altinget har samlet.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) er på besøg i Bruxelles hos EU-Kommissionens næstformand med ansvar for blandt andet demokrati og medier, Vĕra Jourová. 

Samme dag tager budgetkommissær Johannes Hahn til Ungarn. Her skal han både mødes med landets premierminister, Viktor Orbán, og en række af hans topministre. Mødet kommer, mens der bliver spekuleret i, om den ungarske regering med nye tiltag har leveret de fornødne reformer af retsvæsenet, som har været en stopklods for udbetaling af de over 100 milliarder kroner, der er Ungarns andel af EU’s store corona-fond. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024