EU fremlægger ny jernbane-strategi

JERNBANE: EU-Kommissionen kommer med bud på, hvordan jernbanens service kan forbedres for både passagerer og godstransportører.

Dette forslag er designet til at tackle problemerne på tre niveauer: at sikre fair konkurrence, at styrke myndighedstilsyn og at stimulere offentlig og privat investering.

Simon Kallas
Transportkommissær i EU
Europas togtrafik skal gennemgå en række ændringer for at opnå et optimalt service- og effektivitetsniveau. Sådan lyder et forslag fra EU-Kommissionen, der blev fremlagt 17. september 2010.

Simon Kallas, der er transportkommissær i EU, siger i en pressemeddelelse, at Europas jernbanenet er blandt de mest moderne, men alligevel lever det ikke op til idealerne.
"Europæerne har brug for og fortjener en bedre betjening fra jernbanernes side. Vi bliver nødt til at sikre både passagerer og brugere af godstransport bedre kvalitet og pålidelighed, flere valgmuligheder og mere innovation," lyder det fra Simon Kallas.

Derfor er kommissionen kommet med et forslag, der har til formål at imødekomme de hovedproblemer, der findes hos den europæiske jernbane og samtidig modernisere lovgivningen samt gøre den mere simpel.

Tre centrale problemområder
Forslaget peger især på tre områder, der bør tages op i direktivet.
"Dette forslag er designet til at tackle problemerne på tre niveauer: at sikre fair konkurrence, at styrke myndighedstilsyn og at stimulere offentlig og privat investering," siger Simon Kallas.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024