"EU's forventninger til Danmark er meget, meget lave"

REFORM: EU-politikerne er både "skræmte" og "bekymrede" over, at Danmark nu skal lede forhandlingerne om landbrugsreformen. Det siger den socialdemokratiske MEP'er Christel Schaldemose.
Der er lave forventinger i EU til Danmark, når det kommer til forhandlingerne om fremtidens landbrugsstøtteordning. Det siger den socialdemokratiske MEP'er Christel Schaldemose.
Der er lave forventinger i EU til Danmark, når det kommer til forhandlingerne om fremtidens landbrugsstøtteordning. Det siger den socialdemokratiske MEP'er Christel Schaldemose.Foto: colourbox
Per Bang Thomsen

Når det kommer til landbrugsområdet er forventningerne i Europa-Parlamentet til Danmark meget, meget lave. Den holdning er hamrende klar i den socialdemokratiske gruppe, og man frygter fraktisk lidt det danske formandsskab på landbrugsområdet.

Christel Schaldemose
Medlem af Europa-Parlamentet (S)

Der er tårnhøje forventninger til, at det her er noget, Danmark kan. At vi kan få tingene til at glide, og at vi kan finde ud af at være et formandskab.

Mette Gjerskov
Fødevareminister (S)

Skyhøje eller bundskrabende lave?

Den første januar i år overtog Danmark formandskabet for Den Europæiske Union, men internt hos Socialdemokraterne er der dyb uenighed om, hvilke forventninger EU har til det danske formandskab og dets evner til lede forhandlingerne om fremtidens landbrugsstøtte.

I sidste uge fastslog fødevareminister Mette Gjerskov (S), at de andre EU-lande har "tårnhøje forventninger" til Danmarks formandskabsevner på landbrugsområdet. Det er nemlig den socialdemokratiske minister, der i de næste seks måneder skal agere ordstyrer og diplomat, når de 27 EU-medlemslande sammen med Kroatien skal blive enige om, hvordan fremtidens landbrugsmilliarder skal fordeles.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024