Forhandlinger om europaaftale genoptages

AFTALE: Efter en længere periode med stilstand er regeringen, Venstre og Konservative enige om at mødes på fredag og genoptage forhandlingerne om en ny europaaftale. Velfærdsturisme er stadig den største knast.
Europaminister Nick Hækkerup genoptager forhandlingerne om en europaaftale.
Europaminister Nick Hækkerup genoptager forhandlingerne om en europaaftale.Foto: Ulrik Jantzen/Udenrigsministeriet
Morten Øyen
Fakta

Danmarks europapolitik:

Efter det danske nej til Maastricht-traktaten blev syv af Folketingets partier enige om det såkaldte "nationale kompromis" i oktober 1992. Aftalen dannede udgangspunkt for den danske regerings drøftelser med de daværende øvrige 11 EU-lande.
Den seneste brede aftale om den danske europapolitik blev indgået mellem Venstre, Konservative, Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre og Ny Alliance i februar 2008.


Kilde: EU-Oplysningen

Det har været yderst sparsomt i efteråret med forhandlinger mellem regeringen, Venstre og Konservative om en ny europaaftale. Det var ellers oprindeligt planen, at en aftale skulle være i hus inden sommerferien. Men nu er der håb forude for utålmodige sjæle.

Fredag mødes parterne nemlig igen, oplyser Udenrigsministeriet, og mødet bekræftes af Venstre.

Dermed er der en chance for, at en ny europaaftale kan indgås inden nytår. De kilder, Altinget.dk har talt med, vil dog ikke garantere noget. Det vurderes i stedet mere realistisk, at mødet bruges til at opnå enighed mellem forhandlerne om processen for de afsluttende forhandlinger.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024