Regeringen åbner for nye EU-skatter

SKAT: Forhandlinger om en ny EU-skat kan være på dagsordenen, når Danmark overtager EU-formandskabet i 2012. Og Danmark vil godt kunne overveje reformer af EU's indtægtssystem, lyder det fra udenrigsminister Lene Espersen (K). Ministeren kaldes nu i samråd.
Morten Øyen

Fra dansk side vil man imidlertid godt kunne overveje reformer af indtægtssystemet, der for eksempel anvender et andet beregningsgrundlag end det nuværende moms- og BNI-beregningsgrundlag.

Lene Espersen (K)
Udenrigsminister
Fakta

EU's budgetkommissær Janusz Lewandowski fremlægger i løbet af september en gennemgang af EU's budget - og forventes her at foreslå en reel EU-skat.
Den EU-skat, der har været på tale, er: afgifter på flybrændstof, afgift på handel med CO eller en afgift på finansielle transaktioner.
I dag betaler medlemsstaterne til EU's budget på baggrund af bruttonationalindkomsten, moms og tolden. Samlet set udgør momsen og tolden blot 12 procent af EU's indtægter.
Det årlige EU-budget beløber sig til 141,5 milliarder euro i 2010 svarende til cirka 1.054 milliarder kroner.

Når EU's budgetkommissær Janusz Lewandowski senere i september fremlægger sit forslag til EU's budget, forventes han samtidig at foreslå en reel EU-skat. Og ifølge flere
Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024