Sådan vil politikerne ruske op i Folketingets håndtering af EU-sager

Folketinget skal tidligere ind i kampen om EU-lovgivning, medlemmerne skal på EU-skolebænken, Danmarks europæiske prioriteter skal tryktestes i folketingssalen, og nationale parlamenter skal mere på banen, mener underudvalg nedsat til at granske Christiansborgs indfyldelse på EU-politikken.

SF's leder, Pia Olsen Dyhr, på Christiansborg, da danskerne i juni stemte om forsvarsforbeholdet. Det skal dog ikke kun være ved den slags specielle lejligheder, at EU-politikken kommer i højsædet i Folketinget, lyder det fra udvalg nedsat til at granske Borgens EU-indflydelse.
SF's leder, Pia Olsen Dyhr, på Christiansborg, da danskerne i juni stemte om forsvarsforbeholdet. Det skal dog ikke kun være ved den slags specielle lejligheder, at EU-politikken kommer i højsædet i Folketinget, lyder det fra udvalg nedsat til at granske Borgens EU-indflydelse.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Efter Folketinget i små 50 år har kørt med den samme formel for behandling af nye lovforslag fra Bruxelles, har der længe været ønske om at se processen efter i kortene.

En ekspertgruppe leverede sidste år 22 konkrete anbefalinger til, hvad der kunne styrke de folkevalgtes opsyn med og indflydelse på EU’s gøren og laden. Dem har et underudvalg under Europaudvalget bestående af EU-ansvarlige politikere fra Radikale, Venstre, Socialdemokraterne, Konservative, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti siden januar diskuteret.

Nu er deres anbefalinger til Folketingets ledelse offentliggjort. Få overblikket her:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024