Sommerens målinger: Om EU og offentlige plejehjem

MÅLINGER: Altinget samler de vigtigste målinger, der har været bragt i løbet af sommerferien. Danskerne foretrækker et EU, der går forrest i klimakampen, og tilliden til offentlige plejehjem halter.

Det er EU's vigtigste rolle at være global leder på klima-, freds- og menneskerettighedsområdet, mener et flertal af danskerne.
Det er EU's vigtigste rolle at være global leder på klima-, freds- og menneskerettighedsområdet, mener et flertal af danskerne.Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Marie Schønning Jensen

Skal EU lede eller beskytte?
Er det EU’s vigtigste rolle at beskytte Europa mod ydre trusler, gå forrest i klimakampen eller understøtte økonomisk integration og et konkurrencedygtigt marked?

Det spørgsmål har 21.000 indbyggere i 14 forskellige europæiske lande (inklusiv Storbritannien) taget stilling til.

37 procent af danskerne foretrækker et EU, der tager globalt lederskab i kampen for klimaet, menneskerettigheder og fred. For 31 procent af danskerne er EU’s vigtigste opgave at beskytte, mens 16 procent sætter markedet øverst.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024