Topmøde: Macron øjner chancen for at slå et slag for det franske Europa

Den franske præsident vil bruge et stort opslået EU-topmøde til at tale for mere fælles gæld og mere europæisk selvstændighed. Men han møder modstand.

Den hollandske premierminister, Mark Rutte (t.v.) har ladet forstå, at det ikke er alle den franske præsident, Emmanuel Macrons (t.h.) ideer, han er lige vild med.
Den hollandske premierminister, Mark Rutte (t.v.) har ladet forstå, at det ikke er alle den franske præsident, Emmanuel Macrons (t.h.) ideer, han er lige vild med.Foto: Sarah Meyssonnier/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Versailles. Slottet med de 2.300 værelser, hvor solkongen Ludvig XIV installerede regeringen og det franske hof i 1682, og Ludvig XVI og Marie-Antoinette hundrede år senere huserede som det sidste royale franske islæt, kommer torsdag og fredag til at agere den dramatiske baggrund for et møde blandt EU’s chefer på et afgørende tidspunkt i samarbejdets historie.

For de 27 ledere er det muligheden for at gøre brættet op for et EU på vej ud af en pandemi med forreste fod plantet direkte ned i en ny krise forårsaget af Rusland.

For franskmændene bliver det også set som en mulighed for at give Unionen et skub i fransk retning.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024