Venstre spiller ind i EP-valgkamp med forslag, som er et anliggende for nationalstaterne

Som led i valgkampen frem mod Europa-parlamentsvalget kommer det kriseramte regeringsparti Venstre nu med syv "konkrete" forsvarspolitiske forslag. Flere af forslagene er dog primært nationalstaternes ansvar, ligesom partiet ikke konkret vil sige, hvor stor en foreslået indsatsstyrke mod migration skal være.

Forsvarsminister og Venstre-formand Troels Lund Poulsen og partiets spidskandidat til Europaparlamentsvalget Morten Løkkegaard ved præsentationen af udspillet på Christiansborg mandag formiddag.
Forsvarsminister og Venstre-formand Troels Lund Poulsen og partiets spidskandidat til Europaparlamentsvalget Morten Løkkegaard ved præsentationen af udspillet på Christiansborg mandag formiddag.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Reelt har Europa-Parlamentet ikke meget at skulle have sagt, når det kommer til spørgsmålet om, hvorvidt EU-landene skal investere i den ukrainske forsvarsindustri. Heller ikke, når det handler om at øge produktionen af ammunition, som så kan sendes til fronten i Ukraine og bruges til at fylde landenes egne slunkne depoter.

Fakta

Syv konkrete forslag til et mere sikkert Europa 

  • EU skal have en indsatsstyrke, der kan sættes ind ved de ydre grænser
  • EU skal have en ”cyberbrigade” og et styrket cybersamarbejde
  • Ukraine skal kunne tilslutte sig European Defence Fund
  • EU skal give hjælp til selvhjælp til den ukrainske forsvarsindustri
  • Flere investeringer i forsvar - EIB og ATP skal i spil
  • Der skal udpeges en forsvarskommissær
  • Styrkelse af EU's forsvarskapacitet gennem øget egenproduktion af ammunition og våben.
Alligevel er EU-hjælp til den ukrainske forsvarsindustri og øget egenproduktion af ammunition og våben to af i alt syv forslag i et forsvarspolitisk udspil, som Venstre nu spiller ind med i valgkampen op til Europa-parlamentsvalget den 9. juni.

For uanset hvor meget indflydelse parlamentet i Bruxelles og Strasbourg har på forsvars- og sikkerhedspolitikken, så er emnet så hot, at Venstre bør mene noget om det i EP-valgkampen, mener partiets formand, forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024