#dkpol: Hvordan kom klimapolitik til at handle om prisen på jord?

Mens Jakob er i Tyskland, byder Esben og klimaredaktør Simon Friis velkommen til en efterårsferie-special om den grønne trepart. De taler om gangen fra udledning af C02 til udledning af kvælstof, om jordpriser, og om hvad der egentlig sker med økonomisk ansvarlighed i de her dage. Til sidst kommer det til at handle om Mario Draghi og statsgæld.

Foto: Claus Bjoern Larsen/Ritzau Scanpix
Emma KlitnæsEsben Schjørring

 

Ugens emner i #dkpol:

  • Den Grønne Trepart – historisk set (10:45): Esben og Simon starter ved begyndelsen og kigger på forløbet indtil i dag. De ser på, hvordan vi kom fra en CO2-afgift og Svarer-rapporten til et øget fokus på kvælstof og et helt nyt forløb, efter man egentlig var nået til enighed i første omgang.
  • Forhandlingerne på Christiansborg (24:55): Trepartsaftalen er SVM-regeringens fremmeste bevis på regeringens eksistensberettigelse. Men aftalen skal igen forbi Christiansborg for at blive omsat til lov og dermed virkelighed. Simon og Esben vender det ”sjove” sted, vi er endt nu.
  • Det europæiske perspektiv (45:09): Simon og Esben slutter af med at zoome ud og se nærmere på det europæiske perspektiv, for det er ikke kun en dansk beslutning, når det kommer til finansieringen af en grøn omstilling af den europæiske økonomi.

 

Husk desuden, at du kan løbe med Esben og Jakob igen igen den 1. november. Turen starter kl. 08:00 foran Altinget i Ny Kongensgade 10, København.

 

Værter: Esben Schjørring, politisk redaktør på Altinget, og Simon Friis, redaktør på Altinget Klima

Producer: Emma Klitnæs, podcastassistent

 

Shownotes

Simons anbefaling: Grøn samfundsteori, redigeret af Simon Kjær Hansen, Stine Køijer og Lars Tønder

Esbens anbefaling: Hyperpolitik af Anton Jäger netop udkommet på dansk.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024