Fire klimaønsker fra internationale virksomhedsledere forud for COP29

Støtte til nye teknologier, lettere adgang til vedvarende energi og flere private investeringer i både nationale klimaplaner og i udviklingslandene, lyder opfordringen fra det internationale erhvervsliv forud for FNs klimatopmøde.

FNs klimakonferencer er ikke længere forbeholdt politiske beslutningstagere men er også en anledning for både aktivister og virksomhedsledere, der vil markere deres holdninger til grøn omstilling.
FNs klimakonferencer er ikke længere forbeholdt politiske beslutningstagere men er også en anledning for både aktivister og virksomhedsledere, der vil markere deres holdninger til grøn omstilling.Foto: Peter Dejong/AP/Ritzau Scanpix
Mikala Satiya Rørbech

Forud for næste måneds klimakonference i Baku kommer 112 administrerende direktører fra nogle af verdens største virksomheder nu med en opfordring til politikere og beslutningstagere. De ønsker sig både ambitiøse politiske mål og bedre forretningsmodeller, som gør det mere attraktivt at investere i klimaet og lettere at nedbringe CO2.

Alliancen af selvudnævnte ”CEO climate leaders” repræsenterer store virksomheder, der tilsammen har en årlig omsætning på 4 billiarder dollars (4.000.000.000.000.000.000) og tæller 12 millioner medarbejdere.

Blandt medunderskriverne er de danske virksomheder Maersk, Topsøe, Carlsberg, Grundfos, Velux, Vestas og Pension Danmark og internationale brands som IKEA, Nestle, H&M og Tata Group.

Altinget logoFonde
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fonde kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fonde

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024