Efter eksponerede enkeltsager indskærpes regler for fondsbestyrelserne

Et sæt skærpede anbefalinger om god fondsledelse er sendt til høring. Målet er at værne om fondenes renommé.  De enkeltsager om dårlig fondsledelse, der har været fremme i medierne, er nemlig ikke eneste eksempler på at fondsbestyrelserne enten ikke kender eller ikke følger reglerne.

Hvis fondsbestyrelser overtræder reglerne for at berige sig selv, er det et spørgsmål om formalia, og kan ikke sammenlignes med, hvis bandekriminelle begår&nbsp;økonomisk kriminalitet, lyder det fra Erhvervsstyrelsen, som nu alligevel præciserer reglerne. Her fra minister-samrådet om politisk opfølgning på dokumentaren Den sorte Svane.<br><br>
Hvis fondsbestyrelser overtræder reglerne for at berige sig selv, er det et spørgsmål om formalia, og kan ikke sammenlignes med, hvis bandekriminelle begår økonomisk kriminalitet, lyder det fra Erhvervsstyrelsen, som nu alligevel præciserer reglerne. Her fra minister-samrådet om politisk opfølgning på dokumentaren Den sorte Svane.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Mikala Satiya Rørbech

Frem til slutningen af oktober kan man nå at give sit besyv med om, hvordan de danske fonde bedst ledes. Den uafhængige Komitée for god fondsledelse har nemlig sendt opdaterede retningslinjer i høring.

I arbejdet med at gennemgå anbefalingerne har komitéen med egne ord ”fundet det nødvendigt og relevant” at tilføje to nye anbefalinger, der kan skabe mere transparens i de erhvervsdrivende fonde.

Desuden er flere af de eksisterende anbefalinger blevet skærpet. Fornyelsen skal blandt andet modvirke, at der sker en magtkoncentration blandt enkelte af bestyrelsesmedlemmerne i en fondsbestyrelse og sikre at alle inddrages i de nødvendige beslutninger. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024