Ny netavis: Altinget | Forskning & Innovation

OM OS: Altinget.dk åbner 4. februar 2008 Altinget | Forskning & Innovation - en netavis med nyheder, debat og baggrund.
Altinget | Forskning & Innovation åbner 4. februar 2008. Netavisen, der bygger på et gennemprøvet koncept, retter sig mod professionelle med behov for viden om aktuel dansk forsknings- og innovationspolitik.
Altinget | Forskning & Innovation åbner 4. februar 2008. Netavisen, der bygger på et gennemprøvet koncept, retter sig mod professionelle med behov for viden om aktuel dansk forsknings- og innovationspolitik.

Netavisen Altinget.dk med en af Christiansborgs største redaktioner i ryggen åbner sin syvende netavis, der retter sig mod alle med professionelt interesse i videnskabsområdet.

Forsknings- og innovationspolitik optager mere og mere af den politiske dagsorden. Enhver regering med respekt for sig selv gør meget ud af at forsøge at vise handlekraft på området. Forskning i ny viden, som innovative virksomheder kan omsætte i arbejdspladser og indtjening, anser alle for et gode. Men præcis hvordan prioriteres de begrænsede ressourcer?  Hvor meget selvbestemmelse kan overlades til de videregående uddannelser og de danske forskningsmiljøer?

Altinget | Forskning & Innovation er en netavis uafhængig af politiske og økonomiske interesser, der skriver journalistiske artikler inden for disse hovedemner:  EU, Formidling, Forskningsmidler, Forskningsresultater, Fødevareforskning, Grundforskning, Innovation, IT & Tele,  Klimaforskning, Miljøteknologi, Naturvidenskab, Privat forskning, Ph.D.-resultater, Samfundsvidenskab, Sundhedsforskning, Uddannelse, Universiteter mv.

Speciale i videnskabsjournalistik
Redaktør for netavisen er journalist Uffe Laursen (37), der har specialiseret sig i netop videnskabsstoffet. Han er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har tidligere arbejdet på bl.a. dagbladet Aktuelt (Erhverv/Arbejdsmarked) og DR (Orientering/Markedspladsen). I 2004-2006 var han kommunikationskonsulent hos Danmarks Fiskeriundersøgelser, før han startede journalistbureauet Missing-Link/Science Report Denmark.

Foto: Altinget.dk

<img align="left" src="@nyimg=2838@" /> "Vi vil have særligt fokus på forsknings- og innovationspolitik i både en dansk og europæisk sammenhæng. Vi vil følge debatten om fri kontra strategisk forskning, forskning kontra undervisning. Vi vil skrive om kampen om forskningskronerne, strategi 2015 og om forsknings- og innovationsbaserede virksomheders vilkår. Endelig vil vi også bringe nyt om konkrete forsknings- og innovationsresultater og større forskningsprojekter med samfundsperspektiv," siger Uffe Laursen. 

Ideer til konkrete emner, der bør tages op, kan sendes til [email protected].

Gennemprøvet koncept for professionelle
Medieforlaget Altinget.dk har i nu otte år udgivet specialiserede netaviser målrettet niche-målgrupper med professionelt interesse i at følge den politiske debat og de politiske beslutninger i en bestemt sektor. Den nye netavis bygger på det koncept, vi efterhånden har udviklet og forædlet, og som den videnskabs-interesserede målgruppe vil drage fordel af fra dag ét.

Altinget | Forskning & Innovation udkommer med nyhedsbreve tre gange ugentligt. Mandag morgen giver vi et overblik over papirgangen med Videnskabsministeriet og Folketinget (samrådssvar- og spørgsmål, §20-spørgsmål mv.) og har navnenyt og kalender-begivenheder med relevans for sektoren. Tirsdag og torsdag morgen udkommer nyhedsbrevet ved nyheder, debatindlæg og baggrundsartikler.

Alle relevante debatindlæg er velkomne, men fra begyndelsen har Altinget Forskning & Innovation entreret med følgende debattører, der i debatpanelet vil bryde meninger på skift:
 
- Zoran Gojkovic, direktør i biotekselskabet Zgene
- Kathrine Richardson, oceanograf og pro-dekan på Naturvidenskabeligt Fakultet, KU
- Helle Johannessen, antropolog, professor på Sundhedsvidenskabeligt Fakultet, SDU
- Christian Motzfeldt, direktør, Vækstfonden
- Niels Mejlstrup, Post Doc, Dansk Center for Forskningsanalyse

Bestil prøveabonnement
Vi tilbyder en måneds gratis og uforbindende prøveabonnement. I øvrigt tilbydes Altinget | Forskning & Innovation i årsabonnement. Prisen afhænger af antallet af læsere på den enkelte arbejdsplads. Henvendelse [email protected], tlf. 33 34 35 40.

Med venlig hilsen,
Rasmus Nielsen
Politisk redaktør

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024