Regeringen vil fjerne støtten til rusmiddelforskning, men vil ikke forklare hvorfor

Center for Rusmiddelforskning undrer sig over, at Socialministeriet ikke svarer på, hvorfor centeret mister sit statstilskud.

Center for Rusmiddelforskning står til at miste sit statslige tilskud ved årsskiftet som følge af regeringens plan om at nedlægge 1000 statslige årsværk. Planen fremlagde Nicolai Wammen (S) sammen med regeringens finanslovsforslag i slutningen af august.
Center for Rusmiddelforskning står til at miste sit statslige tilskud ved årsskiftet som følge af regeringens plan om at nedlægge 1000 statslige årsværk. Planen fremlagde Nicolai Wammen (S) sammen med regeringens finanslovsforslag i slutningen af august.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Mere end to uger efter finansminister Nicolai Wammen (S) fremlagde et sparekatalog, der blandt andet skærer den økonomiske støtte til Center for Rusmiddelforskning, ved de på forskningscenteret stadig ikke, hvorfor de blev udpeget.

Manglen på en begrundelse for beslutningen undrer centerleder Bagga Bjerge.

Jeg havde ønsket mig, at de havde haft lyst til at tage dialogen om baggrunden for at træffe beslutningen og hvilke overvejelser, de har gjort sig.

Bagga Bjerge
Centerleder, Center for Rusmiddelforskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024