Innovationsmiljøer i udbud

NYHED: De danske innovationsmiløer er sat i udbud. EU udbud, der lugter af en reduktion i antallet af miljøer, mener direktør. Forsknings- og Innovationsstyrelsen afviser.
Uffe Laursen

"Jeg synes, at man vinker en lille smule med en vognstang i opslaget. Der lægges op til, at der skal mere kritisk masse ind i de danske innovationsmiljøer, og det kan betyde færre end de syv miljøer, der findes i dag.

Lars Stigel
Formand, Forskerparkforeningen
For fjerde gang skal de danske innovationsmiljøer, der blandt andet investerer i spinout-virksomheder fra danske forskningsmiljøer i udbud. Og denne gang lægges der i udbudsmaterialet fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen måske op til færre end syv innovationsmiljøer. Det mener Lars Stigel, direktør i Østjysk Innovation og formand for Forskerparkforeningen.

Han peger på, at der i udbudsmaterialet blandt andet lægges vægt på, at innovationsmiljøerne indeholder såkaldt kritisk masse på to områder:

"Jeg synes, at man vinker en lille smule med en vognstang i opslaget. Der lægges op til, at der skal mere kritisk masse ind i de danske innovationsmiljøer, og det kan betyde færre end de syv miljøer, der findes i dag," siger Lars Stigel.

Styrelse afviser 
I Forsknings- og Innovationsstyrelsen (FI) er man på grund af udbudsreglerne ikke meget for at tale om Lars Stigels formodninger så længe, at udbudsrunden kører.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024