Brug for sammenhæng i fødevareforskning
Uffe Laursen
JournalistI en tid hvor der pumpes mange ekstra milliarder ud til forskning og innovation, men hvor der også kæmpes mellem ministerierne om de mange midler, tror jeg, at der er kommet større bevågenhed omkring effekten af forsknings- og innovationsmidlerne.
Leo Bjørnskov
Formand, RUFF
Fødevareministeriet deler i 2008 knap 100 millioner kroner til forskning efter indstilling fra RUFF.
I 2009 - 2011 er beløbet 113 millioner om året.
Når Det Rådgivende Udvalg for Fødevareforskning, RUFF, træder sammen i dag, er det et udvalg med nye medlemmer og en ny formand, der mødes.
Personudskiftningen er vedtægtsbestemt men også betinget af, at fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) mener, at der er brug for endnu mere sammenhæng mellem dansk fødevareforskning og innovationsaktiviteter.
Derfor har udvalget fremover repræsentation af både landbruget, erhvervslivet, forskningsverdenen og ministeriet.
Medlemmer i Det Rådgivende Udvalg for Fødevareforskning:
Leo Bjørnskov (formand)
Direktør Svend Erik Sørensen
Professor Karen Brunsø
Begge udpeget af Det Strategiske Forskningsråd
Adm. direktør Michael Stevns, Højteknologifonden
Prodekan Henriette Giese,Aarhus Universitet
Institutleder Birgit Nørrung, Københavns Universitet
Direktør Niels Axel Nielsen og
Sektorleder Tine Marianne Hald, Danmarks Tekniske Universitet
Professor Gisela Sjøgaard, Syddansk Universitet
Sofie Krogh Holm, Forbrugerrådet
Chefkonsulent Lisbeth Munksgaard, Dansk Industri
Gårdejer Bent Claudi Lassen, Landbrugsraadet
Direktør Michael Brockenhuus-Schack, Landbrugsraadet
Vicedirektør Annette Toft, Landbrugsraadet
Direktør Gitte Grønbæk, Landbrugsraadet
Adm. direktør Niels Wichmann, Dansk Fisk
Jesper Lund-Larsen Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Jannik Schack Linnemann, Dansk Erhverv