Nye tal øger presset for stort taxameterløft

GLOBALISERINGSPULJE: Videnskabsminister Helge Sander (V) har sagt, at vi bruger lige så mange penge på uddannelser inden for humaniora og samfundsfag som i Sverige. Men vi halter langt efter, viser ny analyse. S og DF strammer retorikken og presset på ministeren.
Forligspartierne om globaliseringsmidlerne presser på for at få hævet de lave taxametre endnu mere, end der allerede er lagt op til.
Forligspartierne om globaliseringsmidlerne presser på for at få hævet de lave taxametre endnu mere, end der allerede er lagt op til. Foto: Heine Pedersen/KU
Jørgen Skadhede

Analysen understreger vores pointe om, at der er brug for et markant løft, og at det langtfra er nok, hvad regeringen har lagt op til.

Kirsten Brosbøl
Forskningsordfører (S)
Hidtil har videnskabsminister Helge Sander (V) med McKinsey-rapporten i hånden slået fast, at vi bruger lige så mange penge på humaniora- og samfundsfagsuddannelserne som i Sverige.

Men bevillingerne i Danmark skal faktisk hæves med 24 procent for at matche de svenske, viser en ny analyse fra Danmarks Erhvervsforskningsakademi (DEA).

Ifølge analysen har McKinsey-rapporten glemt at tage højde for, at de svenske universiteter ikke udelukkende får penge for de studerende, som gennemfører deres uddannelse.

Men at de i modsætning til i Danmark også får penge for hver studerende, som er indskrevet på uddannelsen.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024