AC: Minimumskrav for timetal til studerende

UDDANNELSE: Minimumsstandarder på universiteterne skal sikre kvaliteten af uddannelserne. Det mener AC, som sammen med DI vil udarbejde forslag til, hvor bundniveauet bør gå for undervisning, feedback og fysiske rammer.
AC og DI vil gå sammen om at udarbejde en række forslag om minimumsrettigheder for studerende på landets universiteter. Fire undervisningstimer om ugen er eksempelvis ikke nok.
AC og DI vil gå sammen om at udarbejde en række forslag om minimumsrettigheder for studerende på landets universiteter. Fire undervisningstimer om ugen er eksempelvis ikke nok. Foto: Colourbox.com
Jørgen Skadhede

Det arbejde vil vi følge med stor interesse. Det vil være fint, hvis man som studerende på et dansk universitet kan forvente visse standarder.

Jens Oddershede
Formand for Danske Universiteter
  Fire undervisningstimer om ugen. Overfyldte auditorier med studerende i vindueskarmene eller eksamensopgaver uden nogen som helst form for feedback andet end en karakter. Det er bare ikke godt nok, mener Akademikernes Centralorganisation (AC).

Derfor vil AC arbejde for, at de studerende på landets universiteter bliver udstyret med en række minimumsrettigheder.

Fire timer ikke nok
"Der bør være et bundniveau, som man ikke kan komme under. Ikke et højt niveau, men der må være steder, hvor vi siger, her er smertegrænsen. Fire konfrontationstimer om ugen er ikke et fuldtidsstudium med mindre, man er i gang med en stor opgave," siger Niels Lykke Jensen leder af AC's politiske afdeling.

Han vil sammen med uddannelsesafdelingen i industriens brancheorganisation DI udarbejde en række forslag til, hvor bundniveauet bør gå for undervisning, feedback og fysiske rammer.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024