Analyse af 
Jørgen Skadhede

Forhandlinger i hårdknude

ANALYSE: Nogen skal sluge mindst et par kameler, før der kan laves en aftale om milliarderne i globaliseringspuljen. Forligspartierne står meget langt fra hinanden, og S og R truer med helt at blokere for en aftale.
Jørgen Skadhede

Socialdemokraterne vil det hele, men ikke nedprioritere nogen eller noget.

Malou Aamund (V)
Videnskabsordfører
Forligspartierne bag globaliseringspuljen står stejlt over for hinanden. En aftale om fordelingen af milliarderne for de næste år kan ikke komme på plads, uden at flere partier må sluge indtil flere kameler.

Socialdemokraterne og de Radikale har truet med helt at blokere for en aftale. De to partier kræver blandt andet, at regeringen dropper sin plan om at finansiere en del af Ungepakken med globaliseringspenge. Penge som ifølge velfærdsforliget fra 2006 skal gå til forskning, innovation og uddannelse.

Laboratorier er afgørende knast 
Desuden kræver de to partier, at regeringen finder en anden finansiering til sit forslag om at bruge 3 milliarder globaliseringskroner over de næste tre på at renovere universiteternes laboratorier.

"Vi er enige i, at laboratorierne skal forbedres. Men vi vil ikke være med til at bruge forskningspenge på noget, der i virkeligheden er et vækstinitiativ. Det må regeringen finansiere over finansloven. Eller i det mindste finansiere det over en længere årrække end tre år," siger Socialdemokraternes forskningsordfører, Kirsten Brosbøl.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024