Jelved afviser snak om dårlig kemi

INTERVIEW: S og R har droppet de ultimative krav og er tilbage ved forhandlingsbordet om globaliseringspuljen. Altinget.dk har haft de Radikales grand old lady, Marianne Jelved, i krydsild.
Marianne Jelved er fortrøstningsfuld forud for de genoptagede forhandlinger om globaliseringspuljen. Hun afviser spekulationerne om dårlig kemi mellem de centrale aktører.
Marianne Jelved er fortrøstningsfuld forud for de genoptagede forhandlinger om globaliseringspuljen. Hun afviser spekulationerne om dårlig kemi mellem de centrale aktører.Foto: Altinget/Rasmus Nielsen
Jørgen Skadhede

Det er ikke min fornemmelse, at der er dårlig kemi. Der er tale om en reel uenighed, som finansministeren så reagerer meget uhensigtsmæssigt på.

Marianne Jelved (R)
Forskningsordfører
Efter en uges kold luft mellem parterne blev forhandlingerne om globaliseringspuljen genoptaget tirsdag aften på et møde i Finansministeriet.

Gentagne opfordringer fra fagforeningsbosser, erhvervslivet og universiteterne krydret med et brev fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har været med til at presse Helle Thorning Schmidt (S) og Margrethe Vestager (R) tilbage til forhandlingsbordet.

Allerede torsdag i sidste uge tilbød regeringen at trække den varmeste kartoffel ud af globaliseringsforhandlingerne. Nemlig finansieringen til forslaget om at give mulighed for skære i børnechecken, hvis unge under 18 år hverken er i uddannelse eller job.

Fem dage i uvished
Men der skulle altså gå fem dage, før forhandlinger igen kunne komme i gang. Samtidig følte universiteter og andre uddannelsesinstitutioner sig som gidsler og frygtede, at området for fremtiden ville blive kastebold i en taktisk politisk strid.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024