Nye klageregler: Studerende kan få dårligere karakter

KLAGEREGLER: Universitetsstuderende kan se frem til nye klageregler. Efter nytår fremsætter videnskabsministeren en lov, som fjerner garantien for, at man ikke ender med en dårligere karakter, hvis man klager.
For fremtiden skal de studerende på landets universiteter tænke sig om en ekstra gang, inden de klager over en karakter. Nu risikerer de nemlig, at en klage også kan ende med en dårligere karakter.
For fremtiden skal de studerende på landets universiteter tænke sig om en ekstra gang, inden de klager over en karakter. Nu risikerer de nemlig, at en klage også kan ende med en dårligere karakter. Foto: Heine Pedersen/KU
Jørgen Skadhede

Det er kun naturligt, at det kan gå begge veje, når man klager. For så foregår der jo en ny og endnu mere fokuseret vurdering af den præstation, der er ydet.

Helge Sander (V)
Videnskabsminister
For fremtiden skal en klage over en karakter kunne gå begge veje. Hidtil har de studerende gratis kunnet klage over en karakter, fordi de kun "risikerede" at få den samme eller en bedre karakter.

Efter kritik fra universiteterne fremsætter videnskabsminister Helge Sander (V) efter nytår et lovforslag, der sidestiller universiteterne med gymnasier og professionshøjskoler.

Her har undervisningsminister Bertel Haarder (V) i efteråret fremsat et lovforslag, der skal gøre op med den gratis klageadgang. Og nu følger videnskabsministeren altså efter.

Naturligt det kan gå begge veje
"Det er kun naturligt, at det kan gå begge veje, når man klager. For så foregår der jo en ny og endnu mere fokuseret vurdering af den præstation, der er ydet," siger Helge Sander.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024