Kritik af sektorforskning bunder i uvidenhed

SEKTORFORSKNING: Kritikken af den forskningsbaserede myndighedsbetjening bunder i uvidenhed, mener Just Jensen, dekan ved Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet under Aarhus Universitet.
Det er blandt andet en årsrapport fra Videnskabernes Selskab, der har givet kritikken af universiteternes myndighedsbetjening nyt liv igen.
Det er blandt andet en årsrapport fra Videnskabernes Selskab, der har givet kritikken af universiteternes myndighedsbetjening nyt liv igen.Foto: www.royalacademy.net
Uffe Laursen

Den tiltagende kritik af den tidligere sektorforsknings indlejring på universiteterne bunder til dels i uvidenhed om forholdene for den forskning, der ligger bag universiteternes nuværende myndighedsbetjening.

Det siger dekan Just Jensen, Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet, Aarhus Universitet (AU).

Den gode proces 
Fakultetet, som for størstedelens vedkommende er lig den tidligere sektorforskningsinstitution Danmarks Jordbrugsforskning, er i gang med at indføre en formaliseret samarbejdsproces med Fødevareministeriet om, hvordan myndighedsbetjeningen ideelt set skal forløbe. Formaliseringen har fået navnet "Den gode proces" og skal tjene som en rettesnor for forskere såvel som for embedsmænd i deres fremtidige samarbejdsforhold.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forskning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024